Šodien gatavoju gardus un neparastus griķus ar kāpostiem, šo putru varu ēst katru dienu! Produkti ir piesātināti ar viens otra aromātu, un rezultāts ir ļoti garšīgs un neparasts.
Sastāvdaļas:
Griķi – 1 glāze
Ūdens – 2 glāzes
Sviests – 100 g.
Sāls – 1/2 tējk.
Kāposti – 400 g.
Burkāni – 1 gab.
Sīpols – 2 gab.
Sāls – 1/2 tējk.
Augu eļļa – cepšanai
Kā es gatavoju:
Noskaloju glāzi griķu zem auksta ūdens.
Katliņā ielej 2 tases ūdens, pievieno 1/2 tējkarotes sāls un 100 g sviesta.
Lasi vēl: Taro prognoze 2024. gada maijam: kārtis sola veiksmi, ja būsiet pietiekoši drosmīgi!
Uzlieku uz uguns un uzvāru. Un tiklīdz ūdens un eļļa uzvārās, pievienoju griķus. Es uzvāra un samazina siltumu līdz minimumam. Vāra zem slēgta vāka apmēram 20 minūtes, un šajā laikā ūdenim vajadzētu pilnībā uzsūkties. Izslēdzu uguni un ļauju griķiem vēl nedaudz nostāvēties.
Pa to laiku sasmalcinu 2 sīpolus un apcepu augu eļļā caurspīdīgus.
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un apcepu burkānus un sīpolus līdz mīksti.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….